Блокада на кордоні: деякі українські водії згодні евакуюватись, але є проблема

Читать на русском
З польського кордону готові евакуюватись 25 українських водіїв вантажівок, які вже три тижні стоять у чергах. Однак, не всі можуть це зробити.
фото Суспільне

З польського кордону, де триває страйк перевізників, готові евакуюватись 25 українських водіїв. Однак не всі вони можуть це зробити, оскільки відповідальні за вантаж.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач, пише Суспільне.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

«Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури зараз збирає та верифікує інформацію для евакуації водіїв, заблокованих з польського боку кордону. Наразі таке бажання висловили 25 водіїв», – сказав Деркач.

За його словами, важливо врегулювати питання повернення водіїв назад за своїми вантажівками до Польщі.

«Адже згідно з умовами виїзду військовозобов'язаних водіїв, які виконують комерційні перевезення, водій може виїхати лише з вантажівкою», – сказав чиновник.

Водночас, як пише Суспильне, один із водіїв на пропускному пункті Краковець–Корчова зізнався у коментарі, що насправді ніхто не евакуюватиметься, оскільки за вантаж відповідає водій.

«Вантаж – не на машині, і не на фірмі, за вантаж відповідає водій. Якщо поїхав додому, приїхав назад, а машина пуста? А машина на мільйон доларів! І що ж тоді робити? Хто за це відповідатиме? Ну як це її залишити та поїхати додому?! Яка евакуація? Усі везуть вантаж! В одній машині буває до мільйона та за мільйон євро товару», - пояснив водій.

Нагадаємо, з 6 листопада на українсько-польському кордоні розпочався страйк польських перевізників. Серед основних вимог до України – повернення практики дозволів для українських перевізників, які скасовані угодою з ЄС до 30 червня 2024 року. Перевізники хочуть страйкувати до лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: