У ДПСУ підтвердили блокаду кордону словацькими перевізниками з 1 грудня

Читать на русском
З 1 грудня словацькі перевізники влаштують блокаду перед пунктом пропуску Вишнє Нємецке, суміжному з українським пунктом пропуску Ужгород.
Фото: EPA

Перевізники Словаччини з 1 грудня перекриють рух на пункті пропуску «Вишнє Нємецке-Ужгород» – єдиному КПП на кордоні з Україною, відкритому для важких вантажівок.

Про це повідомила пресслужба ДПСУ.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

«1 грудня 2023 року з 16:00 Спілка перевізників Словаччини планує заблокувати рух вантажного транспорту перед пунктом пропуску «Вишнє Нємецке», суміжному з українським пунктом пропуску «Ужгород»», – йдеться у повідомленні.

У ДПСУ уточнили, що на виїзд зі Словаччини перевізники пропускатимуть по 4 вантажівки на годину. При цьому, як очікується, перевезення гуманітарної та військової допомоги, живих тварин, пального та охолоджених вантажів не блокуватиметься.

Нагадаємо, днями словацькі перевізники анонсували новий страйк на кордоні з Україною. Про блокаду повідомляв голова асоціації далекобійників країни UNAS.

При цьому активісти UNAS вже блокували рух вантажівок через пункт пропуску Вишнє Нємецке-Ужгород. Блокада тривала добу.

Водночас триває блокада польських перевізників, яка розпочалася ще з 6 листопада. 27 листопада у польському уряді озвучили вимоги до України та ЄС щодо цього питання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: