Словацькі перевізники анонсували новий страйк на кордоні з Україною

Читать на русском
Перевізники Словаччини погрожують заблокувати рух вантажівок на кордоні з Україною з 1 грудня. Вони мають намір перекрити пункт пропуску Вишнє Німецьке-Ужгород.
Фото: EPA

Перевізники Словаччини погрожують заблокувати рух вантажівок на кордоні з Україною з 1 грудня.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву глави асоціації далекобійників країни UNAS.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

Вони мають намір перекрити рух на пункті пропуску Вишнє Німецьке-Ужгород – єдиному КПП на кордоні, відкритому для вантажівок.

Словацькі далекобійники підуть на такий крок у тому випадку, якщо влада та Єврокомісія до п'ятниці не вживуть заходів щодо обмеження конкуренції з боку українських перевізників.

Глава UNAS Станіслав Скала також заявив, що організація не покладає великих сподівань на зустріч міністрів транспорту європейських країн, яка запланована на 4 грудня.

«Схоже, що ні українська сторона, ні Європейська комісія не бажають відступати», - сказав він.

Нагадаємо, що активісти UNAS вже блокували рух вантажівок через пункт пропуску Вишнє Німецьке-Ужгород. Блокада тривала добу.

Варто зазначити, що кордон блокується і з боку Польщі. Увечері 27 листопада у польському уряді нарешті озвучили вимоги до України та ЄС з цього питання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: