Угорщина передала Україні новий «сет побажань» щодо питань, пов'язаних із нацменшинами – Стефанішина

Читать на русском
Угорський уряд виставив нові вимоги щодо нацменшин у відповідь на пропозиції України, викладені у відповідній дорожній карті.
Фото: vechirniy.kyiv.ua

Угорський уряд відповів на пропозиції України щодо вирішення питань нацменшин, викладених у відповідній дорожній карті.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв'ю Українській правді.

Орбан погрожує заблокувати всі рішення ЄС щодо України – PoliticoПрем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пригрозив заблокувати всю допомогу Україні від ЄС, якщо лідери блоку не погодяться переглянути свою стратегію підтримки Києва.

За її словами, Україна не бачить того, що Будапешт готовий закрити цю тему політично.

«Ми отримали відповідь угорської сторони на цю дорожню карту із новим сетом побажань, скажімо так. Важливо, що цей діалог є», - заявила віце-прем'єрка.

При цьому Стефанішина наголосила, що Київ не робитиме винятків ні для угорської, ні для інших нацменшин.

«Політичні забаганки та заяви абсолютно не змушують нас якось виділяти підхід до угорської меншини. Більше того, проблематики якоїсь особливо глибокої немає. Тому підхід буде однаковим для всіх меншин», – наголосила Стефанишина.

Нагадаємо, на початку листопада в угорського прем'єра Віктора Орбана пригрозили, що Угорщина може заблокувати початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу до виконання вимог про мову освіти для національних меншин. Після цього Київ відправив Будапешту дорожню карту для вирішення цієї проблеми.

Раніше повідомлялося, що уряд Угорщини планує консультації з населенням щодо вступу України до ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: