У ЄС вивчають альтернативний план фінансування України для обходу вето Угорщини – Bloomberg

Читать на русском
Країни Євросоюзу розглядають альтернативний план надання Україні фінансової допомоги у разі, якщо Угорщина заблокує виділення 50 млрд євро. Про це повідомляє Bloomberg.
Фото: cepa.org

Країни Євросоюзу розглядають альтернативний план надання Україні фінансової допомоги у разі, якщо Угорщина заблокує виділення 50 млрд євро.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела у керівництві ЄС.

В Угорщині не згодні зі вступом України в ЄС через «загрозу війни»Очільник МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що Україна не може стати членом Європейського Союзу до завершення війни з росією, адже це привнесе війну до блоку.

За даними журналістів, план включатиме національні гарантії з боку країн-членів Євросоюзу щодо залучення фінансування.

Видання нагадує, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відмовився постачати зброю Києву і неодноразово заявляв, що контрнаступ України приречений на провал, «дратуючи інші столиці ЄС». Він також не поспішає підтримувати новий пакет допомоги ЄС для України.

Деякі країни блоку виступають за те, щоб якнайшвидше знайти альтернативне рішення, щоб посилити тиск на Орбана.

При цьому Іспанія, яка зараз головує в ЄС, та Європейська комісія виступають за угоду у рамках довгострокового бюджету.

Нагадаємо, що на початку жовтня Європарламент підтримав виділення Україні 50 млрд євро. Згідно з планом, кредитні кошти виділятимуться протягом наступних 4 років.

Угорщина спочатку запропонувала вдвічі скоротити цей пакет допомоги. На думку уряду прем'єра Віктора Орбана, «поки що буде достатньо і цього». А наприкінці жовтня ЗМІ повідомили, що Будапешт за підтримки Словаччини взагалі виступив проти пакету допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: