Україна передала Угорщині дорожню карту вирішення питань, пов'язаних із нацменшинами – Стефанішина

Читать на русском
Україна готова обговорювати з угорським урядом питання національних меншин та вже передала дорожню карту вирішення проблем, які цікавлять Будапешт. Про це повідомила віце-прем'єрка із питань євроінтеграції Ольга Стефанішина.
Фото: Слово і діло

Україна готова обговорювати з угорським урядом питання національних меншин та вже передала дорожню карту вирішення проблем, які цікавлять Будапешт.

Про це в ефірі телемарафону повідомила віце-прем'єр-міністерка із питань євроінтеграції Ольга Стефанішина.

У ЄС стурбовані поведінкою Угорщини та чекають ще більше розбіжностей щодо стратегічно важливих питань – GuardianУ Євросоюзі вважають, що поведінка Угорщини стає дедалі серйознішою проблемою. Дипломати очікують, що протиріччя стануть ще глибшими, що поставить під загрозу спільні рішення щодо стратегічно важливих питань.

«Ми передали їм детальну дорожню карту, як ми бачили вирішення питань, які порушує уряд Угорщини. Тому закликаємо угорську сторону дійти згоди та дати зворотний зв'язок щодо тих пропозицій, які ми надали», – сказала Стефанішина.

Вона додала, що уряд України перебуває у постійному контакті з угорською національною меншиною із цього приводу.

Віце-прем'єрка також прокоментувала рішення Єврокомісії рекомендувати початок переговорів з Україною щодо членства у ЄС.

«Для нас було важливо, щоб звіт був неупередженим, і щоб там не відчувався, скажімо так, «угорський слід». І я хочу звернути увагу, що Єврокомісія у своєму звіті підтвердила прогрес України, підтвердила, що права національних меншин відповідають Копенгагенським критеріям», – наголосила Стефанішина.

Нагадаємо, вчора представник угорського прем'єр-міністра заявив, що Будапешт може заблокувати початок переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу до виконання вимог щодо мови освіти для національних меншин.

Глава МЗС Дмитро Кулеба вже прокоментував погрози Угорщини заблокувати переговори щодо вступу до ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: