Угорщина знову заблокувала пакет допомоги Україні на 500 млн євро від ЄС

Читать на русском
Глави МЗС Євросоюзу знову не змогли домовитися про надання траншу військової допомоги Україні через позицію Угорщини. Фінансування не можуть затвердити із травня.
Фото: hungarytoday.hu

Міністри закордонних справ країн ЄС знову не змогли домовитися про надання траншу військової допомоги Україні у розмірі 500 млн євро. Відповідну пропозицію було заблоковано Угорщиною.

Про це повідомив глава угорського МЗС Петер Сійярто, його цитує The Guardian.

У ЄС стурбовані поведінкою Угорщини та чекають ще більше розбіжностей щодо стратегічно важливих питань – GuardianУ Євросоюзі вважають, що поведінка Угорщини стає дедалі серйознішою проблемою. Дипломати очікують, що протиріччя стануть ще глибшими, що поставить під загрозу спільні рішення щодо стратегічно важливих питань.

За його словами, Будапешт і надалі блокуватиме виділення коштів із Європейського фонду миру.

Він заявив, що уряд Віктора Орбана хоче від Києва «гарантій» щодо того, що угорські фірми більше не потраплять до списку міжнародних спонсорів війни від українського Агентства з питань запобігання корупції.

Сійярто також повідомив, що Угорщина зіткнулася із «тиском» на сьогоднішній зустрічі у зв'язку із відмовою надати Україні цей транш. За його словами, деякі політики вимагали підтримати виплату 500 мільйонів євро.

Нагадаємо, що країни ЄС ще з травня намагаються узгодити виділення 8-го траншу Україні в розмірі 500 млн євро, проте весь цей час рішення блокується Будапештом.

Раніше в МЗС Литви повідомили, що Євросоюз має запасний план щодо військової допомоги Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: