Уряд Угорщини планує консультації з населенням щодо членства України в ЄС

Читать на русском
В Угорщині запитають у своїх громадян щодо підтримки членства України в ЄС, однак під час консультацій уряд Орбана готується використати аргумент з утисками прав угорської меншини.
фото: ВВС

Уряд Угорщини планує провести тринадцяті консультації з населенням, основним питанням яких буде підтримка членства України в ЄС.

Про це повідомляє видання Alfahir, з посиланням на відео державного секретаря угорського уряду Тамаша Менцера.

«Чи вважаєте ви, що Україна має місце в Європейському Союзі? Висловіть свою думку під час національної консультації, яка незабаром розпочнеться!», – сказав Менцер на відео.

Орбан заявив, що Україна «жодним чином» не готова вести переговори про членство в ЄСПрем'єр-міністр Угорщини Орбан заявив, що Україна не готова вести переговори з Євросоюзом про членство.

Як зазначається, подальший текст представника уряду Віктора Орбана, підіграє російським наративам і спонукає громадян відповісти «ні» на основне питання консультацій стосовно вступу України в ЄС.

«Зараз в Україні йде війна, тому, якщо країна буде прийнята до Європейського Союзу, то війна буде перенесена в спільноту, і значна частина ресурсів ЄС також піде в Україну», – каже держсекретар.

При цьому, під час консультацій уряд Орбана готується використати проти України аргумент з утисками прав угорської меншини.

«У національних громад в Україні відібрали існуючі права, права угорської національної громади, і ці права не повернуті до цього дня», – додав Менцер.

Нагадаємо, 8 листопада Європейська комісія рекомендувала Раді ЄС розпочати переговори з Україною щодо вступу. До цього в Угорщині погрожували заблокувати початок переговорів до виконання Україною вимог щодо мови освіти для національних меншин.

У Кабміні заявили, що Україна готова обговорювати це питання та вже передала дорожню карту вирішення проблем, які цікавлять Будапешт.

Після цього в Угорщині все одно заявили, що Україна не підходить для членства в ЄС, оскільки «принесе війну».

Замість переговорів щодо вступу у канцелярії Орбана запропонували надати Україні «статус, наближений до членства в ЄС».

Це ще не всі погані новини від Угорщини: країна вже блокує виділення Україні допомоги у розмірі 50 мільярдів євро, а також збирається за певних умов блокувати дванадцятий пакет санкцій проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: