Європарламент відкриє свій офіс у Києві – Euractiv

Читать на русском
Європейський парламент вирішив відкрити офіс у Києві. У бюро вважають, що це посилить підтримку України.
фото: TrueUA

Європейський парламент погодився відкрити офіс у Києві для посилення підтримки парламенту України на прохання високопосадовців українського уряду.

Про це повідомляє Euractiv, з посиланням на документ бюро Європарламенту.

Євроінтеграція України: десять ключових подійУ річницю початку Євромайдану згадуємо ключові події європейської інтеграції України у 2014-2023 роках.

Як зазначається, ймовірно йдеться про офіс у Києві. Зазначається, що рішення, схвалене увечері в понеділок, 20 листопада, має на меті полегшити відносини з українським парламентом.

«Європейський парламент погодився відкрити офіс в Україні, щоб посилити підтримку українського парламенту, на прохання високопоставлених чиновників українського уряду, згідно з документом бюро Європейського парламенту», - йдеться в матеріалі.

Рішення, схвалене ввечері в понеділок, спрямоване на полегшення відносин з українським парламентом, зокрема на його зв'язок із відповідними комітетами Європарламенту, а також на полегшення адміністративної роботи.

Як відомо, в Європейському парламенті є офіс зв'язку для кожної держави-члена, який допомагає парламенту в роботі з державами-членами, наприклад, під час спілкування із зацікавленими сторонами, організації заходів і підтримці стосунків із місцевими засобами масової інформації.

Видання повідомляє, що президент України Володимир Зеленський попросив президент Європейського парламенту Роберту Мецолу відкрити представництво в Україні під час візиту до Львова 4 березня. Наприкінці квітня це питання знову порушив спікер Верховної ради Руслан Стефанчук.

«Згідно з документом, з яким ознайомився Euractiv, присутність парламенту в Києві забезпечить «регулярне інформування комітетів Європарламенту про поточні проблеми і процеси» не тільки в Україні, а й у «країнах Східного партнерства», - додає видання.

Нагадаємо, сьогодні Шарль Мішель повідомив, що Євросоюз де-факто вже забезпечив гарантії безпеки для України, коли почав передавати військову допомогу для боротьби з російською агресією.

Також аналітики «Слово і діло», ґрунтуючись на існуючих правилах, розбиралися, яке фінансування та кількість місць у Європарламенті може отримати Україна у разі вступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: