У Єврокомісії закликали Угорщину не купувати російські енергоресурси

Читать на русском
Російський експортний газовий гігант Газпром оголосив минулого місяця, що він збільшить постачання природного газу до Угорщини цієї зими.
mukachevo.net

Угорщина повинна активізувати зусилля для припинення закупівель російських енергоресурсів, зокрема газу. Це робить європейську країну вразливою для зловмисного впливу з боку Москви.

Про це повідомляє Politico, з посиланням на заяву єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон.

Як зазначається, російський експортний газовий гігант «Газпром» оголосив минулого місяця, що він збільшить постачання природного газу до Угорщини цієї зими після переговорів у Пекіні між керівником угорського уряду Віктором Орбаном і президентом росії володимиром путіним.

«Навіть Угорщина знає, що, продовжуючи цю діяльність, вони надають Росії право маніпулювати їхнім ринком. Я знаю одного політичного лідера в Європі, який тисне руку цьому військовому злочинцю, і більше нікого», - заявила Сімсон.

Нагадаємо, що міністри закордонних справ країн ЄС знову не змогли домовитися про надання траншу військової допомоги Україні у розмірі 500 млн євро. Відповідну пропозицію було заблоковано Угорщиною.

Країни ЄС ще з травня намагаються узгодити виділення 8-го траншу Україні в розмірі 500 млн євро, проте весь цей час рішення блокується Будапештом.

Раніше в МЗС Литви повідомили, що Євросоюз має запасний план щодо військової допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: