Євросоюз не передасть Україні обіцяні боєприпаси до березня – Кулеба

Читать на русском
Міністра попросили прокоментувати публікацію Bloomberg, згідно з якою ЄС поінформував країни-члени, що зобов'язання надати Україні 1 мільйона артилерійських боєприпасів до березня 2024 року «навряд чи буде виконане».
фото: REUTERS

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Європейський Союз не зможе виконати свій план із постачання мільйона артилерійських снарядів в Україну до березня 2024 року через стан оборонного виробництва й бюрократичні перепони.

Про це керівник відомства повідомляє в ефірі телемарафону.

Як союзники допомагають Україні підготуватися до зимових атак росіїСоюзники допомагають Україні готуватися до непростої зими. Які засоби ППО, енергетичну та гуманітарну допомогу обіцяли – на інфографіці.

Як зазначається, міністра попросили прокоментувати публікацію Bloomberg, згідно з якою ЄС поінформував країни-члени, що зобов'язання надати Україні 1 мільйона артилерійських боєприпасів до березня 2024 року «навряд чи буде виконане».

«На жаль, агентство Bloomberg говорить правду. Є питання, і ми, скажімо так, багато і гучно б'ємо у дзвони», – відповів Кулеба.

Він додав, що причиною цієї проблеми є не відсутність політичної волі в ЄС, а «жалюгідний стан оборонної промисловості», а також «дуже багато несинхронізованих речей, дуже багато бюрократії».

«Європейський Союз працює над усуненням цих проблем, і саме тому, перебуваючи в Берліні, я закликав Європейський Союз розробити цілісну політику у сфері оборонних індустрій», – підкреслив голова МЗС.

Згідно з його словами, в ЄС уже почали вживати певні кроки для виправлення ситуації.

«Але треба швидше, треба більше. І ми тут дуже цінуємо підтримку Євросоюзу, але будемо їх підганяти. Тому що, знову ж таки, перед очима стоїть український піхотинець, а йому потрібні снаряди», – підсумував Кулеба.

Нагадаємо, 20 жовтня влада Німеччини надала ЗСУ три зенітні установки Gepard, а також 40 розвідувальних дронів.

Раніше повідомлялося, що Нідерланди готують для ЗСУ пакет допомоги на півмільярда євро. Україна має отримати артилерійські боєприпаси та снаряди для танків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: