Євросоюз виділив Україні ще 110 млн євро: на що підуть кошти

Читать на русском
Європейська комісія додатково виділила 110 мільйонів євро на програми гуманітарної допомоги Україні. Пакет буде розділено на дві частини.
Фото: DPA/East News

Європейська комісія додатково виділила 110 мільйонів євро на програми гуманітарної допомоги Україні.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на офіційному сайті ЄК.

Стало відомо, скільки українців отримали гуманітарну допомогу цього рокуЦьогоріч 9 млн українців отримали допомогу выд гуманітарних організацій, повідомили в управлінні ООН із координації гуманітарних справ в Україні.

Пакет буде розділено на дві частини: 100 млн євро направлять на допомогу українцям, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення росії, а 10 млн євро – на програми підтримки біженців з України, які зараз перебувають у Молдові.

Це фінансування дозволить організаціям та партнерам ЄС надавати такі послуги, як грошова допомога, їжа, вода, притулок, медичне обслуговування, психосоціальна підтримка та захист українців.

Крім того, ЄС передасть Україні ще 84 електрогенератори зі своїх стратегічних резервів на тлі ймовірних російських атак по енергоінфраструктурі.

Зазначається, що сумарний обсяг гуманітарної допомоги Україні від ЄС складає вже 843 млн євро.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що влада Норвегії виділить 1 мільярд норвезьких крон (приблизно 92 млн доларів США) на гуманітарну допомогу Україні напередодні зими.

Також повідомлялося, що Швейцарія надасть Україні пакет фінансової допомоги на 100 млн швейцарських франків (приблизно 110 млн доларів США).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: