ЄС фактично вже створив гарантії безпеки для України – глава Євроради

Читать на русском
Європейський Союз де-факто вже забезпечив гарантії безпеки для України, коли почав передавати військову допомогу. Таку думку висловив голова Євроради Шарль Мішель.
Фото: consilium.europa.eu

Європейський Союз де-факто вже забезпечив гарантії безпеки для України, коли почав передавати військову допомогу для боротьби з російською агресією.

Таку думку висловив голова Євроради Шарль Мішель у ході свого візиту до Києва, повідомляє Укрінформ.

Зеленський пояснив, чим гарантії безпеки від G7 відрізнятимуться від Будапештського меморандумуЗа його словами, домовленості щодо гарантій безпеки передбачатимуть ратифікацію таких документів у парламентах держав.

За його словами, європейські лідери надали Україні зброю не тому, що було підписано якийсь договір, а тому, що іншого виходу в ситуації, що склалася, не було.

«Можливо, я вас здивую. Ми створили гарантії безпеки для України де-факто, коли одразу з перших днів вторгнення вирішили мобілізувати всі можливі інструменти для підтримки, включаючи надання летальної військової техніки за кілька годин після початку війни. Це свідчило про нашу дуже сильну відданість», – заявив політик.

Він додав, що є як мінімум дві ситуації, які слід розглядати через призму створення гарантій безпеки для України.

«По-перше, це промисловий та оборонний сектори ЄС. У Європі ми дуже наполегливо працюємо над тим, щоб зробити нашу промислову базу міцнішою та поставити більше боєприпасів Україні. Ми також підготували 30 тисяч українських військових, до кінця року ця кількість має збільшитись до 40 тисяч. Це також гарантія безпеки на майбутнє», – сказав Мішель.

Наразі, за словами політика, ЄС працює «над уточненням та стабілізацією на майбутнє гарантій безпеки» для України.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що на початку грудня Європейський Союз направить до Києва місію, щоб обговорити конкретні пропозиції щодо гарантій безпеки для України.

Раніше повідомлялося, що Україна вже розпочала відповідні двосторонні переговори щодо гарантій безпеки з шістьма країнами світу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: