Україна отримала від Німеччини нову військову допомогу: у списку засоби ППО та дрони

Читать на русском
Влада Німеччини надала українським Збройним силам новий пакет військової допомоги. До нього увійшли засоби ППО, техніка та боєприпаси.
Фото: defence-ua.com

Влада Німеччини надала українським Збройним силам новий пакет військової допомоги. До нього увійшли засоби ППО, техніка та боєприпаси.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті уряду країни.

У Міноборони Німеччини назвали пріоритетні напрямки у військовій допомозі УкраїніУряд Німеччини має намір і надалі допомагати Україні військовою технікою та боєприпасами. Пріоритетними залишаються три види підтримки – засоби ППО, інженерна та броньована техніка, а також проведення навчань.

Україна, серед іншого, отримала три зенітні установки Gepard, які здатні збивати повітряні цілі на малих та надмалих висотах, а також 20 розвідувальних БПЛА RQ-35 Heidrun та 20 розвідувальних дронів Vector.

Крім того, Німеччина передала 3 тягачі HX81 та 3 напівпричепи, 13 машин для охорони кордону та 3 872 артилерійські димові снаряди DM125.

Нагадаємо, нещодавно у німецькому уряді повідомили, що ФРН готує «зимовий» пакет військової допомоги для України на 1 мільярд євро. Основний акцент у ньому буде зроблено на засоби ППО.

Раніше у Мінфіні Німеччини розповіли, скільки коштів планують щороку виділяти Україні на зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: