Україна спростила імпорт сировини для виробництва боєприпасів та дронів

Читать на русском
Кабмін сьогодні на засіданні спростив імпорт сировини для виробництва боєприпасів та бойових частин БПЛА.
фото Денис Шмигаль/Telegram

Кабінет міністрів спростив імпорт сировини для виробництва боєприпасів та бойових частин безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду у вівторок, 10 жовтня.

«Армія дронів» за місяць знищила майже 140 танків росіян та безліч артилеріїЗ 4 вересня по 2 жовтня за допомогою безпілотників знищено 136 танків, 270 гармат артилерійських включаючи САУ.

«Ми зняли бюрократичні перепони для закупівель українських дронів. Сьогодні окремою постановою спрощуємо імпорт сировини для виробництва боєприпасів та бойових частин БПЛА», – сказав він.

За словами прем'єра, це рішення забезпечить потреби країни та дозволить наростити випуск безпілотників.

«Цього року виробництво вже виросло в сотню разів, і зросте ще більше», – сказав Шмигаль.

Як уточнив представник Кабміну в Раді Тарас Мельничук, внесено зміни до порядку реалізації експериментального проекту з виробництва, закупівлі та постачання боєприпасів до безпілотних систем та бойових частин безпілотних систем для сприяння виробництву. Це зробили за допомогою спрощення порядку процедур державного експортного контролю під час здійснення імпорту товарів військового призначення та подвійного використання виробниками боєприпасів та бойових частин для безпілотних систем.

Нагадаємо, ЗСУ нещодавно отримали на фронт дрони зі штучним інтелектом. Також повідомлялося, що Німеччина замовила Rheinmetall нову велику партію боєприпасів для України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: