Німеччина замовила Rheinmetall нову велику партію боєприпасів для України

Читать на русском
Уряд Німеччини замовив компанії Rheinmetall 150 тисяч боєприпасів для потреб української армії.
Колаж 24 каналу

Німецька оборонна компанія Rheinmetall отримала чергове замовлення на виготовлення понад 150 тисяч боєприпасів для України.

Про це повідомила компанія у своєму пресрелізі у вівторок, 10 жовтня.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

«Замовлення включає постачання понад ста тисяч 155-мм снарядів від нової іспанської дочірньої компанії Rheinmetall Expal Munitions, а також додаткових осколково-фугасних снарядів DM 121. Хоча замовником є уряд Німеччини, всі боєприпаси призначені для України», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вартість замовлення досягає тризначної цифри у мільйонах євро. Десятки тисяч снарядів мають бути поставлені у 2023 році, а відвантаження решти має відбутися у 2024 році.

Це вже третє замовлення на постачання артилерійських боєприпасів за Рамковим контрактом із Бундесвером. У липні 2023 року Rheinmetall оголосила про підписання нової рамкової угоди на постачання артилерійських боєприпасів з Бундесвером і розширення угоди.

Потенційний загальний обсяг замовлення складає близько 1,2 мільярда євро.

Нагадаємо, раніше німецький концерн Rheinmetall передав Україні антидронові системи. Також Rheinmetall передав ЗСУ польовий госпіталь.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: