Німеччина замовила для ЗСУ нову партію боєприпасів: коли розпочнуться постачання

Читать на русском
Уряд Німеччини замовив у концерну Rheinmetall велику партію артилерійських мін калібру 120-мм для України. Постачання повинні розпочатися в найближчі місяці і триватимуть протягом наступних двох років.
Фото: Укроборонпром

Уряд Німеччини замовив у концерну Rheinmetall велику партію артилерійських мін калібру 120-мм для України.

Про це йдеться у повідомленні компанії, опублікованому 8 листопада.

Війна в Україні: скільки натовських боєприпасів потрібно ЗСУ, і хто є основним постачальникомУкраїнська армія змушена економити боєприпаси через їхню нестачу. Які країни постачають нам 155-мм боєприпаси та скільки їх потрібно – на інфографіці.

Там розповіли, що ЗСУ отримають приблизно 100 тисяч артилерійських мін. Вартість замовлення складає «менше тризначного діапазону мільйонів євро» і є частиною нещодавнього пакету військової допомоги Україні на 400 млн євро.

Постачання повинні розпочатися в найближчі місяці і триватимуть протягом наступних двох років.

«Завдяки збільшеній дальності, підвищеній точності та оптимальній бойовій ефективності ці мінометні снаряди можуть забезпечити сприятливі результати навіть за дій на складній місцевості та в міських умовах», – зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, на початку листопада німецький уряд надав ЗСУ пакет військової допомоги з бронетехнікою та засобами ППО.

Також повідомлялося, що Німеччина готує зимовий пакет допомоги Україні на 1,4 мільярда євро. Очікується, що Німеччина серед іншого поставить систему Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: