США передадуть Ізраїлю частину боєприпасів, призначених для України – ЗМІ

Читать на русском
Міноборони США планує відправити Ізраїлю десятки тисяч 155-мм артилерійських боєприпасів із запасів американської армії, які призначалися Україні.
Фото: polskieradio.pl

Пентагон планує передати Ізраїлю з надзвичайних запасів США десятки тисяч 155-мм артилерійських снарядів, які ще кілька місяців тому призначались для України.

Про це пише Axios із посиланням на знайомих із ситуацією ізраїльських чиновників.

За даними видання, Ізраїль повідомив США, що йому терміново потрібні артилерійські снаряди для підготовки до наземного вторгнення в сектор Гази й потенційної ескалації війни вздовж ізраїльсько-ліванського кордону.

Американські співрозмовники видання припускають, що перенаправлення артилерійських снарядів, що призначались Україні, до Ізраїлю не матиме негайного впливу на здатність українських сил вести війну.

Журналісти зазначили, що йдеться, ймовірно, про 155-мм снаряди, які США зберігають безпосередньо в Ізраїлі в рамках двосторонньої угоди. Їх від початку року поступово вивозили та передавали Україні, а доступ до місць зберігання мають тільки американські військові. Ізраїль може почати їх використовувати в дуже короткі терміни.

Нагадаємо, президент США Джо Байден планує попросити Конгрес додатково виділити 100 млрд доларів на військову підтримку Ізраїлю та України.

Також повідомлялося, що Ізраїль попросив у США допомоги на 10 млрд доларів.

Раніше США підтвердили намір підтримувати Україну та Ізраїль одночасно у їх захисті від зовнішньої агресії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: