Суд в Одесі виніс вирок херсонському колаборанту Сальдо

Читать на русском
Малиновський райсуд Одеси визнав ватажка окупаційної адміністрації Херсонської області Володимира Сальдо винним у скоєнні низки злочинів. Його засудили до 15 років ув'язнення.
Фото: росЗМІ

Малиновський райсуд Одеси визнав ватажка окупаційної адміністрації Херсонської області Володимира Сальдо винним у скоєнні низки злочинів. Його засудили до 15 років ув'язнення.

Про це повідомляє Суспільне.

Хто з колишніх та чинних нардепів за час повномасштабної війни отримав підозру і за щоЗа час повномасштабної війни понад 40 чинним і колишнім нардепам оголосили про підозри у різних злочинах.

Сальдо був визнаний винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України (держзрада в умовах воєнного стану, колабораційна діяльність, визнання правомірним та виправдовування, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Крім тюремного терміну, суд розпорядився конфіскувати майно колаборанта і заборонив йому обіймати певні посади. Самого Сальдо, як і в цілому сторони захисту, на засіданні не було.

У суді також пояснили, чому Сальдо був засуджений до 15 років, а не отримав довічне ув'язнення.

«Суд виходить з того, що Кримінальний кодекс містить пряму заборону щодо призначення покарання у вигляді довічного позбавлення волі для осіб, які досягли 60 років. Максимальне покарання, яке можливе для вказаної категорії осіб, який би злочин вони не вчинили, це 15 років позбавлення волі, і саме таке покарання, максимальне, яке можливе у цьому випадку, призначив суд», – пояснив заступник голови суду Олексій Старіков.

Нагадаємо, Сальдо був народним депутатом України VII скликання. Після окупації частини Херсонщини росіяни призначили його «головою» своєї адміністрації. 11 червня 2022 року він отримав російський паспорт.

На початку року правоохоронці провели у нього обшуки. А 9 травня стало відомо, що ВАКС конфіскував активи колаборанта.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: