Екснардепу Мураєву повідомили про підозру у держзраді

Читать на русском
Євген Мураєв, за даними слідства, використав свій телеканал Наші для поширення кремлівських наративів. Йому повідомили про підозру за двома статтями ККУ.
Фото: УНІАН

Колишньому народному депутату України, керівнику забороненої партії «Наші» Євгену Мураєву повідомили про підозру у державній зраді.

Про це повідомляє СБУ.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

«За даними слідства, Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал «Наш» для масового поширення кремлівських наративів в інформаційному просторі України. Таким чином він цілеспрямовано використовував власний медіаресурс для маніпулювання суспільною думкою українців в інтересах рф. Насамперед це стосувалось подачі викривленої інформації про внутрішню ситуацію в нашій державі та її сприйняття на міжнародній арені», – розповіли правоохоронці.

На підставі зібраних доказів СБУ повідомила Мураєву про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у листопаді у Євгена Мураєва правоохоронці провели низку обшуків. Було вилучено готівку, у тому числі в російських рублях, зброю, комп'ютерну техніку та мобільні телефони, а також інші матеріали.

За місяць до повномасштабної війни британська розвідка повідомляла, що росія сформувала склад «окупаційного проросійського уряду» для України. Як кандидата у лідери такого «уряду» називали Мураєва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: