Блогеру Шарію повідомили про ще одну підозру у держзраді

Читать на русском
Анатолій Шарій, за даними СБУ, допомагав росіянам готувати та розповсюджувати постановочні відео з допитами українських полонених.
Скріншот з відео

Служба безпеки України повідомили про ще одну підозру у державній зраді прокремлівському блогеру Анатолію Шарію.

Слідство встановило, що Шарій брав участь у підготовці та розповсюдженні постановочних відеороликів, де окупанти допитують українських полонених.

Верховний Суд остаточно заборонив діяльність «Партії Шарія»У вівторок, 6 вересня, касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду остаточно заборонив діяльність Партії Шарію за позовом Мін'юсту.

«Зокрема, Шарій особисто підказував ФСБ, як правильно знімати допит та які питання ставити військовополоненим. А вже після зйомок монтував відео, вирізаючи з нього «невигідні» для росії моменти. «Змонтовані» сюжети рф потім використовувала для штучної дискредитації військово-політичного керівництва України, у тому числі на міжнародній арені», – розповіли в СБУ.

За даними слідства, до співпраці Шарія залучив кадровий співробітник п'ятої служби ФСБ Косенко М.Ю.

А контактувати зі спецслужбами блогеру допомагав спільник у тимчасово окупованому Севастополі – колишній начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Антон Шевцов, який на початку цього року вже отримав підозру у державній зраді.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили Шарію про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб).

Обидва фігуранти ховаються від правосуддя.

Нагадаємо, у лютому 2021 року Анатолію Шарію повідомили про підозру у державній зраді.

Торік у травні блогера затримали в Іспанії. Пізніше суд відпустив його з-під варти під підписку про невиїзд.

Україна збиралася добитися екстрадиції Шарія. Тодішня генпрокурорка Ірина Венедіктова прогнозувала, що процес може тривати від трьох-шести місяців до року. Але, за інформацією ЗМІ, восени справу про екстрадицію Шарія в Іспанії було закрито.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: