СБУ затримала колаборантку-помічницю Сальдо

Читать на русском
Жінка була так званим головним бухгалтером захопленої районної лікарні, яку росіяни використовували як військовий шпиталь.
фото СБУ

Служба безпеки разом із Нацполіцією затримала ще одну фанатку рф під час стабілізаційних заходів на звільненій частині Херсонської області.

Про це повідомила пресслужба СБУ 5 жовтня.

Доля зрадників: кого із колаборантів на окупованих територіях вже ліквідувалиНа інфографіці Слово і діло – список ліквідованих з початку повномасштабної війни проросійських колаборантів.

Як повідомляється, мешканка Білозерського району після захоплення регіону підтримала російських загарбників та запропонувала свою «кандидатуру» для роботи в окупаційних органах.

«Враховуючи її прокремлівські погляди та наявність економічної освіти, жінку призначили «головним бухгалтером» у захопленій районній лікарні, яку рашисти використовували як військовий шпиталь поблизу Херсона. На цій «посаді» ворожа поплічниця виконувала вказівки місцевого гауляйтера Сальдо щодо поширення окупаційного режиму в регіоні», – наголосили у СБУ.

Після звільнення частини Херсонщини фігурантка залишилась на території району, вона була впевнена у своїй невинуватості. Втім, співробітники СБУ її викрили.

Жінці повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 ККУ) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Продовжується розслідування щодо встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, в Одесі затримали так звану праву руку колаборанта Стремоусова. Також СБУ затримала коригувальницю вогню, яка працювала на депутата Держдуми рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: