ДБР провело обшуки у херсонського колаборанта Сальдо: що виявили

Читать на русском
Працівники ДБР провели обшук у головного колаборанта Херсонської області Володимира Сальдо.

Працівники ДБР провели обшук у головного колабораціоніста Херсонської області Володимира Салдо. У нього вдома знайшли документи з прямими вказівками рф до скоєння злочинів в Україні.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

Так, у маєтку Сальдо та за місцем проживання поплічників зрадника виявлено документи росії з прямими вказівками до скоєння злочинів проти України.

Зокрема, є відомості про структуру окупаційної адміністрації та нарахування зарплати у рублях. Знайдено конспекти, у яких записувалися особливості законодавства росії. Також виявлено довідки про херсонських патріотів та активістів.

«Окремої уваги заслуговує бібліотека Сальдо, де він напевно і набирався ідеології щодо великої росії. Поряд з такими виданнями, як «Императрица Екатерина ІІ», «россия. Великия Судьба», «москва. Размышления в фотографиях», сусідить посібник «Радость сексу. Книга о премудростях любви». Також багато радянської геральдики та нагород і георгіївських стрічок», – йдеться у повідомленні.

ДБР провела обшуки у зрадника СальдоДержавне бюро розслідувань

Нагадаємо, наприкінці квітня Володимира Сальдо було призначено головою окупаційної адміністрації Херсонської області.

11 червня Сальдо отримав російський паспорт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: