Суд ухвалив посмертний вирок херсонському колаборанту Стремоусову

Читать на русском
Суд визнав колаборанта Кирила Стремоусова винним у державній зраді та колабораційній діяльності.
фото росЗМІ

Малинівський районний суд Одеси ухвалив вирок загиблому заступнику голови окупаційної «адміністрації» Херсонської області Кирилу Стремоусову.

Про це повідомляє Укрінформ у середу, 18 жовтня.

Зайві свідки та плями на репутації: хто був ліквідований путінським режимомЗагибель Пригожина і Уткіна продовжує ланцюжок тих, від кого свого часу позбавлявся кремль з певних причин. У цьому ж списку – розстріли, ДТП та нібито отруєння. Поіменний перелік – на інфографіці.

Суд у складі колегії під головуванням судді Сергія Черевка засудив Стремоусова до довічного ув'язнення з конфіскацією майна.

Колаборанта визнали винним у державній зраді та колабораційній діяльності за статтями Державна зрада (ч. 1 ст. 111 ККУ), Допомога державі-агресору (ч.2 ст.111 ККУ) та Колабораційна діяльність (ч.5 ст.111-1 ККУ).

При цьому адвокат загиблого заявила, що вважає вирок надто суворим навіть для покійного та планує звернутися до апеляційного суду з оскарженням.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року колаборант Стремоусов загинув у ДТП. Російські пропагандисти розповіли про деталі смерті колаборанта, а президент рф володимир путін посмертно нагородив орденом Стремоусова.

Влітку в Одесі співробітники СБУ затримали помічника херсонського колаборанта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: