Апеляція ВАКС доконфіскувала майно колаборанта Сальдо

Читать на русском
Апеляційна інстанція задовольнила скаргу Мін'юсту на рішення про часткову конфіскацію майна українського колаборанта.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду доконфіскувала активи колаборанта, колишнього мера Херсона Володимира Сальдо, який наразі є ватажком окупаційної адміністрації захопленої частини Херсонської області.

Таке рішення 17 травня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд конфіскував такі активи Сальдо: низку земельних ділянок у Херсоні; житлові приміщення в готелі 3279,9 кв. м у Херсоні; нежитлові приміщення загальною площею 304,2 кв. м в окупованій Ялті, Крим; паркувальні місця в окупованій Ялті; трьохповерхову будівлю в Херсоні; житловий будинок 236,7 кв. м у Херсоні; квартиру площею 135,1 кв. м в окупованій Ялті, смт Ореанда; квартиру площею 128,5 кв. м в Одесі; квартиру 36,8 кв. м в Херсоні; 99,86% від загальною кількості акцій ПрАТ «КАШТАН»; 30% від загальною кількості акцій ПрАТ «ДЕЛЬТА-СЕРВІС» і автомобіль Volvo XC90 2020 року випуску.

Яке майно російських бізнесменів конфіскували в Україні через судВАКС конфіскував активи і майно в Україні олігархів Ротенберга, Дерипаски, Євтушенкова та інших. Більше – на інфографіці.

Однак суд відмовився задовольнити позов щодо 55,56% статутного капіталу ТОВ «БЕБКО-АВТО» і 40% статутного капіталу ТОВ «КОНКА». Тому Мін'юст подав скаргу.

«Апеляційну скаргу Міністерства юстиції України задовольнити. Рішення ВАКС від 9 травня 2023 року в частині відмови в задоволенні позову щодо стягнення у дохід держави майна, яке зареєстровано на ім`я (дочки Сальдо Ірини – ред.) скасувати. У цій частині постановити рішення, яким позовні вимоги Мін'юсту задовольнити. Стягнути в дохід держави активи, а саме: 55,56% статутного капіталу ТОВ «БЕБКО-АВТО»; 40% статутного капіталу ТОВ «КОНКА». В іншій частині рішення ВАКС від 09 травня 2023 року залишити без змін», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, раніше правоохоронці провели обшуки у головного колаборанта Херсонської області Володимира Сальдо. Пізніше Служба безпеки України повідомила про підозру помічникам колаборанта Сальдо, а саме: депутату Генічеської міськради від забороненої партії ОПЗЖ Віктору Разумному і колишньому керівнику текстильного комбінату на Херсонщині Сергію Рибачку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: