Окупанти представили «нових керівників» Херсонської ОДА та мерії

Читать на русском
Російські окупанти у Херсоні представили так званих нових голову ОДА та міськради. Ними стали колаборанти Володимир Сальдо та Олександр Кобеца.

Російські окупанти у Херсоні представили так званих «нових» голову ОДА та мерії – ними стали Володимир Сальдо та Олександр Кобеца.

Про це повідомив керівник Херсонської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Лагута.

Росія хоче провести «мобілізацію» на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей – ГУРРосія хоче провести примусову мобілізацію на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей. Потім мобілізованих кидатимуть на гарячі ділянки фронту.

«Вчора окупанти зайняли приміщення міської ради Херсона, зняли всю українську символіку, а на охороні поставили своїх військових. Тому сьогодні команда міськради була змушена залишити приміщення та працювати в іншому місці. Також стало відомо, що сьогодні у міськраді окупанти та їхні колаборанти провели нараду, на якій представили так званих голову Херсонської обладміністрації Володимира Сальдо та голову Херсонської міської адміністрації Олександра Кобеца. Я впевнений, що ці колаборанти після нашої перемоги понесуть відповідальність, а ці призначення є незаконними», – повідомив Лагута.

Він також додав, що команда обласної військово-цивільної адміністрації після окупації була змушена залишити Херсон та будівлю ОДА.

Нагадаємо, окупанти хочуть 27 квітня провести на Херсонщині так званий «референдум» про створення «ХНР».

Радник керівника ОПУ Михайло Подоляк запевнив, що на півдні України, зокрема на Херсонщині, не буде ні заморозки конфлікту, ні тимчасової окупації, ні будь-яких псевдореспублік. Влада знає, як звільнятимуть ці території.

У свою чергу, Володимир Зеленський заявив, що Україна вийде з переговорів із росією, у тому числі у разі проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: