Суд щодо зміни запобіжного заходу Коломойському перенесли

Читать на русском
Сьогодні суд мав розглядати клопотання захисту щодо зміни запобіжного заходу Ігорю Коломойському у зв'язку з погіршенням стану здоров'я.
фото Суспільне

Шевченківський районний суд Києва сьогодні, 6 листопада, мав розглядати клопотання сторони захисту щодо зміни запобіжного заходу бізнесмену Ігорю Коломойському у зв'язку з погіршенням стану здоров'я.

Про це стало відомо із онлайн-трансляції засідання суду.

НАБУ призупинило розслідування справи КоломойськогоАнтикорупційні органи правопорядку вирішили призупинити розслідування справи українського олігарха через закордонні звернення.

Однак на суд щодо зміни запобіжного заходу для Коломойського 6 листопада не з'явився прокурор.

«На судове засідання не прийшов прокурор. Водночас, через електронну пошту до початку судового засідання надійшло клопотання про залишення без розгляду клопотання сторони захисту», – повідомила суддя Олена Чайка.

Один із адвокатів Коломойського – Олександр Лисак звернув увагу, що клопотання прокурора не містить його електронного цифрового підпису. Він також звернув увагу, що на судове засідання не було доставлено самого Коломойського, тому є підстави не розглядати клопотання без присутності підзахисного.

«Я клопотатиму про відкладення судового засідання у зв'язку з неявкою прокурора», — заявив Лисак.

Суд задовольнив клопотання адвокатів і переніс засідання щодо зміни запобіжного заходу Коломойському на 10 листопада на 9:30.

Нагадаємо, нещодавно суд продовжив запобіжний захід Коломойському - він залишиться в СІЗО як мінімум до 2 грудня.

2 вересня Ігорю Коломойському оголосили підозру у шахрайстві та легалізації майна, отриманого злочинним шляхом. Йшлося про легалізацію у 2013-2020 роках понад півмільярда гривень шляхом виведення їх за кордон через підконтрольні банківські установи. Його заарештували.

8 вересня НАБУ та САП після повідомлення про підозру колишньому бенефіціарному власнику «Приватбанку» Ігорю Коломойському заарештували його активи.

15 вересня Коломойський отримав нову підозру за трьома статтями. А 16 вересня суд збільшив заставу для олігарха – до 3 млрд 891 млн. гривень (замість майже 510 млн гривень).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: