Суд відмовився зменшити заставу Коломойському

Читать на русском
Ігоря Коломойського залишили під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 3,8 млрд грн.
Reuters

Київський апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу захисту олігарха Ігоря Коломойського, в якій адвокати хотіли оскаржити збільшення розміру застави.

Про це повідомляє Суспільне із зали суду.

Топ найбільших застав підозрюваним під час повномасштабної війниРейтинг найбільших застав підозрюваним, призначених судом у період повномасштабної війни – на інфографіці.

«Апеляційний суд не задовольнив скаргу адвокатів Коломойського на скасування застави у 3,9 мільярдів гривень і залишив запобіжний захід без змін», – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, під час сьогоднішнього засідання суддя зазначила, що громадянство Коломойського було припинено з 17 липня 2022 року. На що олігарх заявив, що Міграційна служба України не повідомляла його про це.

2 вересня Ігорю Коломойському оголосили про підозру у шахрайстві та легалізації майна, отриманого злочинним шляхом. Йшлося про легалізацію у 2013-2020 роках понад півмільярда гривень шляхом виведення їх за кордон через підконтрольні банківські установи. Його взяли під варту.

8 вересня НАБУ та САП після повідомлення про підозру колишньому бенефіціарному власнику «Приватбанку» Ігорю Коломойському заарештували його активи.

15 вересня Коломойський отримав нову підозру за трьома статтями. А 16 вересня суд збільшив заставу олігарху – до 3 млрд 891 млн гривень (замість майже 510 млн гривень).

25 вересня суд відхилив апеляцію захисту та відмовився випустити Коломойського з-під арешту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: