Суд продовжив арешт Коломойському

Читать на русском
Запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському, якого підозрюють у шахрайстві, відмиванні грошей та заволодінні коштами ПриватБанку, продовжили на 2 місяці.
фото Суспільне

Шевченківський райсуд Києва продовжив запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє Суспільне.

Як довго перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних справахСкільки перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних злочинах, заарештовані за час війни – на інфографіці.

Згідно з рішенням суду, Коломойський залишиться під вартою з альтернативою застави у 3,8 млрд грн ще як мінімум два місяці.

Зазначимо, цього тижня суд відмовився змінити запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському, якого підозрюють у шахрайстві, відмиванні грошей та заволодінні коштами «ПриватБанку».

Адвокат Коломойського Олександр Лисак заявив, що у його підзахисного погіршився стан здоров'я у СІЗО. Зокрема у нирках Коломойського з'явився камінь. Також Коломойський хворіє на панкреатит і цукровий діабет. У відповідь суд зобов'язав організувати надання медичної допомоги Коломойському.

При цьому група рабинів перед цим звернулися до генпрокурора Андрія Костіна з проханням змінити запобіжний захід Коломойському.

Нагадаємо, 2 вересня Ігорю Коломойському оголосили про підозру у шахрайстві та легалізації майна, отриманого злочинним шляхом. Йшлося про легалізацію у 2013-2020 роках понад півмільярда гривень шляхом виведення їх за кордон через підконтрольні банківські установи. Його взяли під варту.

8 вересня НАБУ та САП після повідомлення про підозру колишньому бенефіціарному власнику «Приватбанку» Ігорю Коломойському заарештували його активи.

15 вересня Коломойський отримав нову підозру за трьома статтями. А 16 вересня суд збільшив заставу олігарху – до 3 млрд 891 млн гривень (замість майже 510 млн гривень).

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: