САП оскаржила відмову арештувати майно Коломойського

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура подала скаргу на рішення судді закрити провадження за проханням про арешт майна олігарха.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала скаргу на рішення про відмову розглядати питання арешту активів олігарха Ігоря Коломойського у справі про організації ним заволодіння 9,2 млрд грн ПриватБанку.

Про це йдеться в ухвалі Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 4 жовтня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 25 вересня ВАКС закрив провадження за клопотанням НАБУ і САП про арешт майна Коломойського. Прокурор САП подав апеляційну скаргу на це рішення.

«25 вересня 2023 року електронною поштою до АП ВАКС надійшла апеляційна скарга прокурора на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 21 вересня 2023 року про закриття провадження за клопотанням детектива НАБУ про арешт майна підозрюваного (Коломойського – ред.) у кримінальному провадженні», – йдеться в рішенні.

Суд відкрив провадження за скаргою і призначив засідання на 15:30 25 жовтня 2023 року.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру олігарху Ігорю Коломойському в організації схеми заволодіння 9,2 млрд грн ПриватБанку, до якої долучив ще п'ятьох менеджерів установи. Схема злочину полягала у штучному створенні організованою групою зобов'язання банку виплатити одній з підконтрольних компаній понад 9,2 млрд грн за нібито зворотній викуп власних облігацій за завищеною вартістю, шляхом підробки відповідних документів.

Частина цих коштів, а саме понад 446 млн грн, була легалізована шляхом перерахування під виглядом операцій з купівлі-продажу цінних паперів на особистий рахунок Коломойського через ряд фінансових операцій з підконтрольними компаніями, та в подальшому внесені ним до статутного капіталу банку з метою виконання вимог програми фінансового оздоровлення ПриватБанку. Рештою ж коштів зловмисники розпорядились на власний розсуд.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: