Коломойському вручили підозру

Читать на русском
Сьогодні, 2 вересня, олігарху Ігорю Коломойському вручили підозру за кількома статтями Кримінального кодексу.
ssu.gov.ua

Сьогодні, 2 вересня, олігарху Ігорю Коломойському вручили підозру за кількома статтями Кримінального кодексу.

Про це у Telegram повідомляє СБУ та Генпрокуратура.

«За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора співробітники СБУ та БЕБ повідомили відомому олігарху про підозру у вчиненні легалізації майна, отриманого шахрайським шляхом (ст. 190, 209 КК України)», – пише Офіс генпрокурора.

Слідчі стверджують, що Коломойський незаконно заволодів грошовими коштами на суму понад 570 млн гривень та згодом їх легалізував.

В СБУ додають, що Коломойський привласнював кошти протягом 2013-2020 років шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

Наразі тривають невідкладні слідчі та процесуальні дії. Підозрюваному вручено клопотання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, ще у лютому Служба безпеки провела обшуки вдома в олігарха Ігоря Коломойського. Вони пройшли в рамках розслідування махінацій в «Укртатнафті» та «Укрнафті». Топменеджменту цих двох компаній повідомили про підозру.

У квітні цього року Коломойський увійшов до оновленого рейтингу мільярдерів Forbes як громадянин Ізраїлю. У ЗМІ писали, що він міг втратити українське громадянство раніше. Тоді повідомляли, що указ президента який стосується можливого позбавлення громадянства Коломойського могли і не опублікувати на офіційному сайті ОПУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: