НАБУ та САП заарештували активи Коломойського

Читать на русском
Арешт активів Коломойського потрібен для можливої конфіскації у кримінальному провадженні у справі щодо зловживань у Приватбанку.
фото НАБУ

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура після повідомлення про підозру колишньому бенефіціарному власнику «Приватбанку» Ігорю Коломойському заарештували його активи.

Про це повідомила пресслужба НАБУ 8 вересня.

Справа ПриватБанку: НАБУ повідомило про підозру олігарху КоломойськомуАнтикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру колишньому власнику комерційного банку, який заволодів його грошима.

Як пояснили в бюро, арешт активів Коломойського обумовлений необхідністю забезпечення можливої конфіскації або спеціальної конфіскації майна у кримінальному провадженні за фактами привласнення коштів «Приватбанку» в особливо великому розмірі, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, та службового підроблення, вчинених організованою групою.

«На підставі постанови Директора НАБУ, погодженої керівником САП, строком на 48 годин накладено арешт на частки у статутному капіталі товариств, якими підозрюваний володіє прямо чи опосередковано, у розрізі 307 юридичних осіб, у тому числі акціонерних товариств, розрахунковою вартістю понад 3 млрд грн, а також на майже 1 тис. об’єктів нерухомого майна та понад 1,6 тис. транспортних засобів та суден», – сказано у повідомленні.

До Вищого антикорупційного суду вже направлено клопотання про накладення арешту на це майно, додали в НАБУ.

Нагадаємо, 2 вересня Ігорю Коломойському вручили підозру за кількома статтями Кримінального кодексу – шахрайство та легалізація (відмивання) майна, отриманого злочинним шляхом. За версією слідства, у 2013-2020 роках він легалізував понад півмільярда гривень, вивівши їх за кордон. Для цього було використано інфраструктуру підконтрольних банків.

Того ж дня суд заарештував Коломойського на два місяці з можливістю внести 509 млн. грн. застави.

А 7 вересня НАБУ повідомило про підозру Коломойському у справі ПриватБанку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: