Правоохоронці підтвердили вручення нової підозри Коломойському

Читать на русском
У СБУ підтвердили, що Ігорю Коломойському вручили вже третю підозру. За даними слідства, у період з 2013 по 2014 роки він незаконно заволодів 5,8 млрд гривень.
Reuters

Правоохоронці викрили нові факти злочинної діяльності олігарха Ігоря Коломойкого, йому вручили нову підозру.

Інформацію підтвердила Служба безпеки України.

Як довго перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних справахСкільки перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних злочинах, заарештовані за час війни – на інфографіці.

Підозра вручена за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення);
  • ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого організованою групою, в особливо великих розмірах);
  • ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209 (легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом).

«За даними слідства, у період з 2013 по 2014 роки Коломойський незаконно заволодів 5,8 млрд грн. Для цього фігурант створив злочинне угруповання, яке складалося зі співробітників банку, в якому він був засновником та акціонером. Протягом вказаного періоду члени цього угруповання дозволили Коломойському нібито робити систематичні фіктивні «внески готівки у касу банку», хоча насправді ніяких внесків банк не отримував», – розповіли у СБУ.

Таким чином, Коломойський отримав 5,8 млрд гривень, що на той період було еквівалентно понад 700 млн доларів. Потім ці фейкові «внески» були зараховані на особистий рахунок олігарха та стали реальними безготівковими коштами.

Нагадаємо, зараз Ігор Коломойський перебуває в СІЗО з можливістю внести 509 млн гривень застави.

2 вересня йому вручили підозру за кількома статтями Кримінального кодексу – шахрайство та легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

А 7 вересня НАБУ та САП повідомили про підозру олігарху у заволодінні понад 9,2 млрд грн ПриватБанку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: