НАБУ призупинило розслідування справи Коломойського

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вирішили призупинити розслідування справи українського олігарха через закордонні звернення.
Ігор Коломойськийфото: Ґрати

Національне антикорупційне бюро призупинило розслідування справи за підозрою олігарха Ігоря Коломойського та колишнього менеджменту ПриватБанку про організацію заволодіння 9,2 млрд грн цієї фінансової установи.

Відповідну постанову виніс детектив НАБУ ще 17 жовтня, повідомляє «Слово і діло».

Підставою для зупинки слідства вказані пункти 2, 3 частини 1 статті 280 КПК України, тобто у зв'язку з наявною необхідністю виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва та розшуком підозрюваних. Співрозмовники «Слово і діло» в органах правопорядку повідомили, що у справі були відправлені запити про міжнародно-правову допомогу.

Наразі сторона захисту намагається оскаржити постанову про зупинення слідства в Вищому антикорупційному суді. 7 листопада має відбутися засідання з розгляду скарги.

Раніше НАБУ оголосило в розшук колишнього голову правління ПриватБанку та його заступницю.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру олігарху Ігорю Коломойському в організації схеми заволодіння 9,2 млрд грн ПриватБанку, до якої долучив ще п'ятьох менеджерів установи. Схема злочину полягала у штучному створенні організованою групою зобов'язання банку виплатити одній з підконтрольних компаній понад 9,2 млрд грн за нібито зворотній викуп власних облігацій за завищеною вартістю, шляхом підробки відповідних документів.

Частина цих коштів, а саме понад 446 млн грн, була легалізована шляхом перерахування під виглядом операцій з купівлі-продажу цінних паперів на особистий рахунок Коломойського через ряд фінансових операцій з підконтрольними компаніями, та в подальшому внесені ним до статутного капіталу банку з метою виконання вимог програми фінансового оздоровлення ПриватБанку. Рештою ж коштів зловмисники розпорядились на власний розсуд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: