Суд обрав запобіжний захід олігарху Коломойському

Читать на русском
Шевченківський райсуд Києва обрав олігарху Ігорю Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів.
фото: РБК-Україна

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському у вигляді тримання під вартою до 31 жовтня з алетернативою у вигляді внесення застави.

Про це повідомлють журналісти «Української правди».

Суд обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів із можливістю внесення застави у понад 509 мільйонів гривень. Суддя постановив взяти його під варту прямо в залі суду.

«Застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів у відділі забезпечення досудового розслідування Служби безпеки України... тобто, до 31 жовтня», - зачитав рішення суддя.

У разі внесення застави бізнесмен має виконувати низку умов: не покидати населений пункт, де він перебуватиме, прибувати на допити, повідомляти відповідні органи про зміну місця проживання, якщо це буде. Також треба здати паспорти для виїзду за кордон. Забороняється спілкування зі свідками та іншими підозрюваними в цьому кримінальному провадженні.

Як зазначається, після оголошення рішення прокурор від коментарів відмовився. Сам Коломойський не сказав ані слова.

Однак, як повідомляє Укрінформ, Коломойський зазначив журналістам, що вносити заставу у такому розмірі він не має наміру.

Нагадаємо, сьогодні олігарху Ігорю Коломойському вручили підозру за кількома статтями Кримінального кодексу.

А вже ввечері Шевченківський районний суд Києва почав обирати Коломойському запобіжний захід.

Ще у лютому Служба безпеки провела обшуки вдома в олігарха Ігоря Коломойського. Вони пройшли в рамках розслідування махінацій в «Укртатнафті» та «Укрнафті». Топменеджменту цих двох компаній повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: