У боях за Авдіївку росія втратила мінімум бригаду – Зеленський

Читать на русском
Зеленський у телефонній розмові з прем'єром Британії Ріші Сунаком обговорив ситуацію на одному з найгарячіших напрямків – Авдіївському.
фото Володимир Зеленський/Telegram

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком обговорив ситуацію на фронті та подальшу оборонну співпрацю.

Про це повідомила пресслужба ОПУ.

Названо втрати росіян за два тижні потужних штурмів АвдіївкиУ районі Авдіївки та Мар'їнки російські війська втратили тисячі військових убитими та пораненими.

За словами президента, він розповів Ріші Сунаку про ситуацію на фронті, а саме на Донбасі.

«Росія й далі намагатиметься окупувати весь Донбас. Окупанти здійснили кілька спроб оточити Авдіївку, але щоразу наші воїни зупиняли їх і відкидали назад, завдаючи болісних втрат. У цих спробах ворог втратив щонайменше бригаду», – сказав він.

Крім того, президент України та прем'єр-міністр Британії обговорили подальшу оборонну співпрацю, зокрема щодо посилення української системи ППО ракетами та засобами для боротьби з дронами.

Зеленський також поінформував Сунака про ситуацію в Чорному морі та дії росії, які створюють небезпеку для цивільного судноплавства. За словами глави держави, попри всі загрози «зерновий коридор» все одно продовжить функціонувати.

Нагадаємо, у Силах оборони повідомляли, що за два тижні посилених атак у районі Авдіївки та Мар'їнки російські війська втратили до 5 тисяч військових убитими та пораненими. Наразі росіяни перегруповуються під Авдіївкою, щоб спробувати піти на нові штурми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: