Війська рф намагаються перерізати дорогу до Авдіївки

Читать на русском
Траса за 22 кілометри до міста постійно під обстрілами. Це дуже ускладнює евакуацію та логістику.
Getty Images

Російські окупанти не припиняють обстріл доріг, які ведуть до самої Авдіївки. Зараз логістика в тому районі сильно ускладнилася, так як вся вона зрештою проходить однією дорогою.

Про це повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації (МВА) Віталій Барабаш в ефірі Радіо Свобода у понеділок, 23 жовтня.

Росіяни зазнають божевільних втрат, але лізуть: стало відомо про ситуацію в АвдіївціЗа добу біля Авдіївки тривали запеклі бої, було зафіксовано багато ворожих обстрілів та бомбардувань авіацією.

«22 кілометри до міста постійно під обстрілами – і вдень, і вночі. Відповідно, це дуже ускладнює і евакуацію, і ввезення гуманітарної допомоги. Будь-яка логістика – це все через одну дорогу. Звичайно, що ворог намагається її перерізати», – розповів він.

Керівник МВА зазначив, що якщо у ворога є змога і дозволяє погода, то вони запускають безпілотні апарати «Орлани», стежать за дорогою.

«Будь-який рух для них сигнал для того, щоб відкривати вогонь», – додав Барабаш.

За його словами, на сьогоднішній ранок в Авдіївці залишається 1601 людина, і місцеві жителі неохоче залишають місто, а вмовити їх – не просто. За останні три дні евакуація не проводилася, але сьогодні вона запланована.

Нагадаємо, вже другий тиждень Авдіївка перебуває під потужними атаками росіян. При цьому ворог зазнає величезних втрат при мінімальному просуванні. У ГУР пояснили, чому росія готова зазнати ще більше втрат у боях за це місто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: