Названо втрати росіян за два тижні потужних штурмів Авдіївки

Читать на русском
У районі Авдіївки та Мар'їнки російські війська втратили тисячі військових убитими та пораненими.
Генштаб ЗСУ

За два тижні посилених атак у районі Авдіївки та Мар'їнки російські війська втратили до 5 тисяч військових убитими та пораненими.

Про це повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону у четвер, 26 жовтня.

У ГУР пояснили, чому росіяни готові піти на великі втрати під АвдіївкоюРосійські війська зазнають величезних втрат під Авдіївкою, але вони готові пожертвувати ще більшою кількістю техніки та своїх солдатів.

За його словами, крім 5 тисяч втрат у живій силі також знищено до 400 одиниць бронетехніки.

«Наші воїни стійко тримають оборону, наступальні дії ворога були безуспішними в районах Степового, Авдіївки, Тоненького та Північного. Там наші воїни відбили 15 атак. На Мар'їнському напрямі ворог також не знижує активності. Біля Мар'їнки та Новомихайлівки відбито 20 атак загарбників», – сказав він.

За словами Штупуна, росіяни не залишають спроб оточити Авдіївку, активно застосовуючи там авіацію. З півдня Авдіївки противник намагався кинути вперед механізовані колони, але зазнав відчутних втрат.

У свою чергу, начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш заявив, що ситуація в Авдіївці залишається складною, а дорога обстрілюється.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що росіяни перегруповуються під Авдіївкою, яку потужно обстрілюють уже два тижні. Також було відомо, що ворог хоче відрізати дорогу до Авдіївки та не припиняє її обстрілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: