В ISW підрахували, скільки техніки втратили росіяни під Авдіївкою

Читать на русском
Російські окупанти штурмують Авдіївку Донецької області, зазнаючи великих втрат у техніці та живій силі.
Фото: Associated Press

Офіцер ЗСУ оприлюднив супутникові знімки та зазначив, що з 10 по 20 жовтня російські військові втратили понад 100 одиниць техніки під Авдіївкою.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Повідомляється, що більшість російських втрат становлять бойові броньовані машини: БМП-1 та БМП-2 та МТ-ЛБ. Крім того, знищено багато танків Т-72, ​​Т-64, Т-80, бронетранспортерів БТР, а також інші транспортні засоби.

Український військовий заявив, що втрати техніки росіян у районі Авдіївки перевищили їхні втрати під час невдалої переправи через Сіверський Донець у травні 2022 року.

«Ймовірно, втрати ворога перевищать втрати в районі Вугледара в період з листопада 2022 року по квітень 2023 року», – додав він.

Офіцер зауважив, що цифри можуть зрости, оскільки через невідповідність зображень близько десятка машин не включено до списку втрат.

Також аналітики зазначають, що, за інформацією двох інших незалежних джерел, росіяни втратили біля Авдіївки близько 200 військових машин.

У звіті говориться, що, за словами російських джерел, війська рф контролюють авдіївський терикон. На це вказав і український військовий спостерігач. Однак голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш спростував ці заяви та уточнив, що він є спірною «сірою зоною».

Нагадаємо, 25 жовтня стало відомо, що війська рф перегруповуються під Авдіївкою Донецької області.

Також повідомлялося, що росіяни після невеликого затишшя знову штурмують Авдіївку. Ворог зазнає величезних втрат у живій силі та техніці, але перекидає на цей напрямок нові сили.

Так, стало відомо, що втрати росії в техніці після початку наступу на Авдіївку вп'ятеро перевищують українські.

Раніше в ГУР пояснили, чому росіяни готові вдатися до великих втрат під Авдіївкою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: