Попри значні втрати росія перекидає під Авдіївку нові сили – ISW

Читать на русском
Російські окупанти перекидають нові частини з території росії через великі втрати в районі Авдіївки.
Фото: Донецька ОВА

Росіяни перекидають під Авдіївку Донецької області нові сили, незважаючи на великі втрати та труднощі зі штурмом позицій ЗСУ.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Розвідка Британії оцінила шанси росіян захопити АвдіївкуРосійській армії не вдається захопити Авдіївку зараз і, ймовірно, вони не досягнуть успіху і в майбутньому.

За інформацією російських «воєнкорів», 22 жовтня значних змін на фронті на Авдіївському напрямку не відбулося.

«Ймовірно, війська рф знову зупиняться після невдалого наступу, який зазнав великих втрат», – зазначають аналітики.

Також експерти вказують на слова російського військового блогера, який заявив, що українські сили «раптово» контратакували в напрямку Пісків (8 км на південний захід від Донецька) і витіснили росіян з позицій у цьому районі.

Інший «воєнкор» заявив, що слова про просування ЗСУ поблизу Пісків і Опитного (4 км на південь від Авдіївки) є неправдивими. Ще одне російське джерело повідомило – нібито військовий на Авдіївському напрямку – що ЗСУ не проводили контрударів на його невизначеній ділянці фронту.

Крім того, згідно з геолокаційними кадрами від 21 жовтня, війська рф нещодавно незначно просунулися на південний схід від Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки).Також один з російських блогерів заявив, що війська рф не повністю розчистили територію Авдіївського породного відвалу і що ця територія наразі є спірною «сірою зоною».

У ГУР пояснили, чому росіяни готові піти на великі втрати під АвдіївкоюРосійські війська зазнають величезних втрат під Авдіївкою, але вони готові пожертвувати ще більшою кількістю техніки та своїх солдатів.

Також блогер, близький до Кремля, повідомив про складнощі, що можуть призвести до «позиційного тупіку» наступальних операцій рф на авдіївському напрямку станом на 22 жовтня. Він стверджував, що на статичній лінії фронту з великою кількістю особового складу та укріпрайонами з обох боків важко вести маневрену війну.

Крім того, «воєнкор» зазначив, українські БПЛА та інша високоточна зброя зробили бронетехніку все більш вразливою та ускладнили наземні атаки.

Також у росіян є труднощі з подоланням українських мінних полів поблизу Авдіївки.

«Сукупність різних чинників дозволяє українському командуванню швидко перекидати особовий склад у критичні райони», – зазначається у звіті.

Російські джерела раніше стверджували, що оборонні укріплення ЗСУ становлять серйозну проблему для просування росіян навколо Авдіївки.

«Ці виклики дуже схожі на ті, з якими зіткнулися українські сили на півдні України в перші тижні українського контрнаступу, що триває в червні 2023 року. Але ще належить побачити, чи матимуть російські сили можливості та гнучкість, щоб певним чином адаптуватися, як українські сили зробили після перших невдач у червні 2023 року», – зазначають аналітики ISW.

За даними українських джерел, російські війська продовжують перекидати особовий склад на авдіївський напрямок для підтримки наступальних зусиль, попри значні втрати.

Речник Таврійського угруповання військ України полковник Олександр Штупун заявив, що російські військові перекидають особовий склад з території росії безпосередньо на авдіївський напрямок для компенсації втрат особового складу.

Нагадаємо, 22 жовтня ворог намагався наступати під Авдіївкою та ще на шести напрямках.

При цьому 21 жовтня ЗСУ відзначили зниження активності росіян біля Авдіївки.

Раніше війська росії відновили наступ поблизу Авдіївки.

Також у ГУР пояснили, чому росіяни готові піти на великі втрати під Авдіївкою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: