Зведення Генштабу: ворог намагався наступати під Авдіївкою та ще на шести напрямках

Читать на русском
Окупаційні війська рф протягом доби штурмували позиції українських воїнів на семи напрямках, проте всі атаки були відбиті, йдеться у зведенні Генштабу. Сумарно на фронті відбулося 82 бойових зіткнення.
Фото: 1 ОБрСпП

Окупаційні війська рф протягом доби штурмували позиції українських воїнів на семи напрямках, проте всі атаки були відбиті. Сумарно на фронті відбулося 82 бойових зіткнення.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу, опублікованому 22 жовтня.

Які міста росії та окуповані нею населені пункти зазнали атак дронівЗа час повномасштабної війни дрони атакували понад 40 міст у росії та на окупованих нею територіях України.

«Всього ворог завдав 10 ракетних та 36 авіаційних ударів, здійснив 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, загинули та поранені серед цивільного населення», – уточнили в Генштабі.

На Куп'янському напрямку українські воїни відбили 15 атак оккупантів у районах Сіньківки та Іванівки Харківської області. Ворог завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Іванівка та Курилівка Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 3 атаки ворога в районі Надії Луганської області. Противник завдав авіаційних ударів біля Надії, Невського Луганської області та Спірного, Виїмки Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили всі атаки окупантів у районах населених пунктів Богданівка, Хромове, Андріївка, Дружба Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 20 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах населених пунктів Керамік, Степове, Авдіївка, Тоне, Опитне, Невельське Донецької області. Тут Силами оборони відбито близько 20 атак ворога.

На Мар'їнському напрямку загарбники вели безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області, де Силами оборони відбито понад 20 атак ворога. Під артилерійським та мінометним вогнем оккупантів опинилися близько 10 населених пунктів.

За час великої війни зареєстровано майже 3 тисячі петицій щодо присвоєння звання «Герой України»Близько 3 тисяч петицій з проханням надати звання Герой України зареєстрували на сайті президента з початку повномасштабної війни. Половина не набрала потрібної кількості голосів.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили всі атаки росіян у районах Пречистівки та Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямі українські воїни відбили атаки противника в районах Вербового та Роботиного Запорізької області. Противник завдав авіаційного удару неподалік Малої Токмачки.

Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрати у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

«Протягом доби авіація Сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника. Підрозділи ракетних військ знищили 4 артилерійські засоби противника», – йдеться у зведенні.

Нагадаємо, що минулої доби, 21 жовтня, українським військовим вдалося ліквідувати на фронті ще 980 російських загарбників та 18 танків.

Раніше повідомлялося, що тільки в одному бою на Донеччині ЗСУ вразили п'ять танків та чотири БМП ворога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: