ЗМІ назвали орієнтовні втрати росіян під час наступу на Авдіївку

Читать на русском
Росія під час наступу під Авдіївкою втратила близько 200 солдатів, понад 60 танків та БТР. Але відступати, незважаючи на такі втрати, не має наміру.
Фото: Обозреватель

Російські війська зазнали величезних втрат під час наступу на Авдіївку – орієнтовно 200 солдатів, більше 60 танків та бронетранспортерів.

Це оцінка німецького видання Bild.

Зеленський запевнив, що ЗСУ тримають свої позиції в АвдіївціУкраїнські військові утримують свої позиції в Авдіївці на Донеччині, де останні дні йдуть важкі бої.

Новий великий наступ російська армія розпочала з четверга, метою було захопити стратегічно розташоване місто Авдіївка та влаштувати там «котел» для українських військових.

Як пише видання, росія в перші години наступу задіяла понад 100 танків, БМП та військових вантажівок, але їх було зупинено.

За підсумками першого дня наступу, росія втратила 15 основних бойових танків та 30 бойових машин піхоти, а також більше дюжини вантажівок постачання та допоміжних артилерійських гармат. Потім кількість знищених російських БТР та танків зросла як мінімум до 60.

Втрати в особовому складі оцінюються більш ніж у 200 осіб, але незважаючи на це, росія вирішила продовжити дорогий наступ.

Нагадаємо, минулого тижня росіяни розпочали масовані штурми та атаки в районі Авдіївки. Як пояснили військові, раніше окупанти не розглядали Авдіївку як знакове місто, але на тлі провалів на фронті вирішили здобути хоч якусь перемогу.

13 жовтня стало відомо, що ворог перекинув під Авдіївку додаткові бригади.

Аналітики ISW вважають, що мета атак рф в районі Авдіївці – скувати українські сили і не допустити їх передислокації на інші ділянки фронту.

Але, на думку аналітиків, наступальні операції росіян зазнали невдачі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: