Британська розвідка оцінила можливість швидкого прориву рф під Куп'янськом

Читать на русском
На напрямку Куп'янськ-Лиман посилився наступ російської армії, деякі підрозділи провели атаки.
Генштаб ЗСУ

На напрямку Куп'янськ-Лиман посилився наступ російської армії. Однак росіянам навряд чи вдасться досягти оперативного прориву.

Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

«У ворога там багато сил»: у ЗСУ розповіли про тактику росіян на Лимано-Куп'янському напрямкуРосійська армія не залишає спроб прорвати оборону ЗСУ на Лимано-Купянському напрямку. Для атак на позиції українських військ окупанти використовують велику кількість особового складу та техніки.

Як повідомляється, російські обстріли посилилися, а підрозділи російських 6-ї та 25-ї загальновійськових армій та 1-ї гвардійської танкової армії провели атаки, але з обмеженим успіхом.

Завдання Сухопутних військ росії на напрямку Куп'янськ-Лиман може полягати в просуванні на захід до річки Оскол для створення буферної зони навколо Луганської області, припускає розвідка.

«Сухопутні війська за останні місяці наростили боєздатність на Куп'янсько-Лиманському напрямку. Однак українські сили зберігають значну оборонну присутність на цьому напрямку і малоймовірно, що росія зможе досягти великого оперативного прориву», – резюмує британське Міноборони.

Зазначимо, начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону заявив, що армія рф акцентує увагу на Харківській ділянці, ворог хоче за рахунок великої кількості техніки та живої сили спробувати дістатися до Куп'янська, але на їхні штурмові дії впливає погода.

Нагадаємо, раніше у розвідці Британії заявили, що російська армія навряд чи зможе захопити Авдіївку у короткостроковій перспективі. У самій Авдіївці пішли на спад штурми російської армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: