На Куп'янському напрямку збили вертоліт Мі-8 з росіянами на борту

Читать на русском
Російський вертоліт Мі-8 втратив пильність і залетів у зону ураження української ППО недалеко від Куп'янська.
ілюстративне фотоФото: pravda.com.ua

На Куп'янському напрямку підрозділи Десантно-штурмових військ ЗС України збили черговий ворожий вертоліт Мі-8.

Подробиці розповів в ефірі телемарафону начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Скільки російських гелікоптерів знищено з початку вторгненняРосійська армія втратила в Україні вже понад 300 бойових вертольотів. Найбільше – у березні 2022 року. Детальніше – на інфографіці.

«Дуже цінним «уловом» наших Збройних сил, а саме 25-ї повітряно-десантної бригади стало те, що вдалося збити Мі-8 вертоліт ворожий, який все ж таки втратив пильність і залетів у зону ураження нашої ППО. Наші хлопці із розрахунку ПЗРК 25-ї бригади уразили цей вертоліт. Він був знищений повністю разом із особовим складом», – сказав Євлаш.

Він додав, що вчора на цьому напрямку було відбито 15 атак противника та знищено 8 танків Т-72, 8 одиниць бойової броньованої техніки, а саме 4 БМП-1, ще дві БМП-2 та дві МТ-ЛБ.

Також було завдано вогневого удару по одному 82-мм та одному 120-мм міномету. Окрім цього, Збройні сили ліквідували ворожу станцію радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, Генштаб ЗСУ у зведенні за добу повідомляв про знищення одного російського вертольота, але без подробиць. На інфографіці «Слово і діло» можна побачити динаміку знищення російських вертольотів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: