Орбан зустрівся з путіним і заявив, що не хоче конфронтації з росією

Читать на русском
Орбан та путін провели зустріч у Китаї. Прем’єр Угорщини запевнив, що його країна ніколи не хотіла конфронтації з росією, а хоче розширювати відносини.
magyarhirlap.hu

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час візиту на китайський форум «Один пояс, один шлях» провів зустріч із російським диктатором володимиром путіним.

Про це повідомляють угорські ЗМІ.

Орбан знову закликав до переговорів і заявив, що «Захід боротиметься до останнього українського солдата»Орбан знову заявив, що Україна фактично втратила суверенітет, оскільки їй допомагає Захід. Він також повторив російську тезу про те, що Захід боротиметься до останнього українця.

На зустрічі Орбан та путін обговорили угорсько-російську співпрацю в галузі транспортування газу та нафти, а також атомної енергетики.

Путін заявив, що відносини між росією і Угорщиною «зберігаються і розвиватимуться». Орбан, у свою чергу, запевнив, що Угорщина «ніколи не хотіла конфронтації з росією, навпаки, метою було вибудовувати і розширювати відносини, і це їй вдалося».

«Незважаючи на те, що в сьогоднішніх геополітичних умовах можливості для підтримки контактів та розвитку відносин дуже обмежені, проте може викликати лише задоволення те, що наші відносини з багатьма європейськими країнами зберігаються та розвиваються. Однією з таких країн є Угорщина», – цитує президента рф Reuters.

Востаннє Орбан та путін зустрічалися в Москві 1 лютого 2022 року. Після цього секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Угорщина знала про майбутній повномасштабний напад росії на Україну і, більше того, планувала забрати частину території.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини відомий своєю антиукраїнською риторикою та регулярно наголошує, що не вірить у перемогу України у війні.

Нещодавно він назвав російську агресію проти України «слов'янською братньою війною». Крім того, Орбан говорив, що не вважає Україну суверенною країною, а путіна воєнним злочинцем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: