Список спонсорів війни: Угорщина зажадала від України гарантій для OTP Bank

Читать на русском
Угорщина хоче отримати гарантії, що Україна в майбутньому не додасть OTP Bank до списку міжнародних спонсорів війни. Про це заявив глава угорського МЗС Петер Сійярто.
Фото: APA

Угорщина хоче отримати гарантії, що Україна в майбутньому не додасть OTP Bank до списку міжнародних спонсорів війни.

Про це заявив глава угорського МЗС Петер Сійярто у коментарі порталу Telex.

Удар по репутації: які компанії потрапили до списку міжнародних спонсорів війниУкраїна визнала 38 світових компаній міжнародними спонсорами війни через роботу у росії. Динаміка поповнення списку на інфографіці.

За його словами, виключення банку зі списку є «кроком у правильному напрямку», проте Будапешт хоче укласти угоду про гарантії для банку. З цією метою угорська влада хоче провести переговори з представниками Національного агентства з питань запобігання корупції.

«Якщо на переговорах буде досягнута обнадійлива угода, нам, звичайно, доведеться подумати, які кроки це вимагатиме з нашого боку», - сказав Сійярто.

Міністр також заявив, що український НАЗК нібито має санкційний список, у якому досі значаться російський підрозділ OTP і чотири менеджери угорських банків.

«Ми очікуємо, що цих людей і російську структуру виключать зі списку українського антикорупційного агентства», - заявив чиновник.

Нагадаємо, угорський банк було виключено зі списку спонсорів війни у понеділок, 2 жовтня. За підсумками переговорів стало відомо, що банк взяв на себе низку зобов'язань щодо своїх подальших планів на російському ринку.

За даними ЗМІ, Угорщина, незважаючи на домовленості щодо OTP Bank, пропонує вдвічі скоротити новий пакет допомоги Європейського Союзу для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: