Орбан назвав російську агресію проти України «слов'янською братньою війною»

Читать на русском
Віктор Орбан сказав, що Угорщина від початку дивилася на війну в Україні інакше, ніж решта західного світу – за його словами, це слов'янська братня війна.
Фото: CapX

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав російську агресію проти України «слов'янською братньою війною».

Він сказав про це в ефірі Kossuth radionak.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

Орбан зазначив, що Угорщина від початку дивилася на цю війну інакше, ніж решта західного світу: «Ми сказали, що це не наша війна. Це слов'янська братня війна». За його словами, мета Угорщини полягає в тому, щоб локалізувати конфлікт, тоді як західний світ намагається його глобалізувати.

Прем'єр Угорщини також сказав, що у нього зараз «найгірші почуття» щодо війни: «Фронт не рухається. Тим часом зростає ризик того, що вони використовуватимуть все більше і більше сучасної зброї».

Коментуючи намір України вступити до Євросоюзу, Орбан сказав, що угорський парламент у найближчі два роки навряд чи це ратифікує. За його словами, було б безпрецедентно приймати в ЄС країни, яка перебуває у стані війни: «Чи можна розпочинати переговори з країною, яка перебуває у стані війни? Більше того, йдеться про територіальну війну. Тому ми не знаємо, наскільки велика ця країна. Адже попереду ще війна. Ми не знаємо, скільки там населення, бо люди тікають».

Нагадаємо, місяць тому Орбан назвав «брехнею» твердження про те, що Україна може перемогти у війні проти росії. Він також запропонував, щоб Захід та росія уклали угоду щодо безпеки України, але без членства в НАТО та повернення Криму.

У МЗС України нагадали, що Україна не торгує своїми територіями.

Раніше прем'єр Угорщини заявив, що Захід підняв конфлікт на світовий рівень і «боротиметься до останнього українського солдата».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: