У МЗС України відповіли на чергову скандальну заяву Орбана

Читать на русском
У МЗС нагадали, що Україна не змінювала своєї території в межах міжнародно визнаних кордонів.
facebook.com/oleg.nikolenko.50

Спікер Міністерства закордонних Олег Ніколенко прокоментував слова прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про нібито невизначеність розміру території України через війну, щоб їй вступити до ЄС.

Свій коментар Ніколенко оприлюднив у Facebook.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

«Позитивно відзначаємо, що прем‘єр-міністр Угорщини турбується про вступ України в Європейський Союз. Інформуємо, що Україна не змінювала своєї території в межах міжнародно визнаних кордонів», – написав він.

Нагадаємо, Віктор Орбан, коментуючи намір України вступити до Євросоюзу, висловив думку, що угорський парламент у найближчі два роки навряд чи це ратифікує. За його словами, було б безпрецедентно приймати до ЄС країну, яка перебуває у стані війни: «Більше того, йдеться про територіальну війну. Тому ми не знаємо, наскільки велика ця країна. Адже попереду ще війна. Ми не знаємо, скільки там населення, бо люди тікають».

А місяць тому Орбан назвав «брехнею» твердження про те, що Україна може перемогти у війні проти росії. Він також запропонував, щоб Захід та рф уклали угоду щодо безпеки України, але без членства в НАТО та повернення Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: