Орбан знову закликав до переговорів і заявив, що «Захід боротиметься до останнього українського солдата»

Читать на русском
Орбан знову заявив, що Україна фактично втратила суверенітет, оскільки їй допомагає Захід. Він також повторив російську тезу про те, що Захід боротиметься до останнього українця.
blikk.hu

Прем'єр-міністр Віктор Орбан знову заявив, що війну в Україні можна закінчити лише шляхом дипломатії та переговорів. Він також вважає, що Захід підняв цей конфлікт на світовий рівень і «боротиметься до останнього українського солдата».

Коментарі Орбана прозвучали в ефірі Kossuth Rádio, передає Magyar Hirlap.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

«Якщо голос миру недостатньо сильний, у громадській свідомості залишиться думка про те, що рішенням є війна. Ця ситуація може бути вирішена лише шляхом дипломатії та переговорів, і ми продовжуватимемо це робити. Це вже не українська війна, суверенітет України давно практично втрачено. Війна — дуже дорога річ, дуже тяжкий економічний тягар. Україна вичерпала для цього сили», – заявив Орбан.

За його словами, коли росія вторглася в Україну, Захід мав два варіанти відповіді, один з яких – «локалізувати конфлікт, як це зробила Ангела Меркель».

«Захід зараз цього не робить. Надсилає гроші, зброю – звичайно, українці воюють. Захід боротиметься до останнього українського солдата», – додав угорський політик.

Нагадаємо, два тижні тому Орбан також казав, що Україна «втратила суверенітет, бо майже все отримує від Заходу».

Крім того, прем'єр Угорщини не вважає російського диктатора володимира путіна воєнним злочинцем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: