Стало відомо про ситуацію в Авдіївці на п'ятий день посилених штурмів рф

Читать на русском
В Авдіївці ситуація залишається дуже напруженою. Однак цієї ночі вперше після загострення не було ракетних ударів по місту.
фото Володимир Зеленський/Telegram

В Авдіївці ситуація залишається дуже гарячою та напруженою. Однак цієї ночі вперше після загострення не було ракетних ударів ворога по місту. При цьому на позиціях ЗСУ тривають запеклі бої.

Про це розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телемарафону 14 жовтня.

Наступальні операції росіян біля Авдіївки зазнали невдач – ISWСпроби росіян атакувати Авдіївку Донецької області 13 жовтня провалилися. ЗСУ продовжують відбивати ворожі атаки.

«Дуже гаряче, дуже спекотно. Вже п'яту добу ворог не припиняє ні штурмових дій, ні обстрілів щодо позицій навколо міста. Намагається місто оточити. Дедалі більше нових сил перекидають для реалізації своїх завдань. У місті - ніч більш-менш спокійно пройшла. Це перша ніч після загострення, що у місті не було ракетних ударів», – сказав він.

При цьому Барабаш додав, що відносне затишшя не стосується позицій захисників біля Авдіївки. Окупанти продовжують з півночі та півдня обстрілювати позиції, продовжуються стрілецькі бої. За його словами, росіяни використовують усі засоби – дрони, артилерію танки, РСЗВ, авіацію.

Станом на ранок 14 жовтня в Авдіївці залишається 1600 людей, вчора вдалося евакуювати одну людину.

Нагадаємо, цього тижня росіяни розпочали масовані штурми та атаки в районі Авдіївки. У ЗСУ розповіли, для чого окупантам потрібна Авдіївка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: